Toen we in eerste instantie besloten om 1.000 vierkante meter toe te voegen aan ons strandhuis in Malibu als onderdeel van de renovatie, heb ik het mentaal opgedeeld in verschillende delen van het huis: de primaire suite uitbreiden, misschien een nieuwe badkamer en kast toevoegen, de keuken uitbreiden. Dat soort dingen. Dus toen ik onze architect zag Doug Burgge eerste opzet van onze verbouwingsplannen was ik verbaasd dat hij die had neergezet allemaal van onze extra vierkante meters in één ruimte, die hij ‘The Great Room’ noemde. Bij nader onderzoek bleek het één gigantische open keuken te zijn met aan één kant een open haard. Hé.
Hoewel mijn eerste reactie verrast was (“Weten we zeker dat dit het beste gebruik van de ruimte is?”), onthulde Dougs plan wat ik beschouw als een zeer moderne benadering van architectuur: ontwerpen met onze behoeften en persoonlijke waarden eerstzelfs als dat betekende dat er een paar verwachtingen in het proces werden weggegooid.
Aangezien de topprioriteit van ons gezin is om een sfeer van verbondenheid te creëren en mensen zich welkom te laten voelen, wat is dan een betere manier om dat gevoel van saamhorigheid te bevorderen dan door middel van één grote open ruimte die gemaakt is om samen te komen? Hoe meer ik door mijn inspiratiefoto’s keek en me de familievakanties en diners met vrienden in dit huis voorstelde, hoe enthousiaster ik werd over de ruimte.
Laten we dus beginnen met een kijkje in de huidige keuken van het huis, om u een idee te geven van de minder dan ideale omstandigheden waarmee we werken (en waarom we er vanaf nul beginnen).
Dit is de huidige keuken:
De huidige bungalowkeuken is ingeklemd in een hoek van de achterkant van het huis. Als ik aan het koken ben of aan het afwassen ben, ben ik met mijn rug naar iedereen in de kamer gekeerd. Over het algemeen heeft het een gesloten gevoel dat niet bevorderlijk is voor mijn kookstijl, waarbij het erom gaat nonchalant met Adam of mijn kinderen te praten terwijl ik hak.
Ik heb een lang gekoesterde droom van een enorm keukenraam boven de gootsteen dat de kamer overspoelt met zonneschijn.
Het is een ontwerpelement dat ik nog nooit heb gehad in een huis waar ik heb gewoond, vandaar dat mijn “Dream Kitchen” Pinterest-bord bedekt is met enorme keukenramen.
En nu, voor de nieuwe toevoeging aan de Grote Zaal, zal ik beginnen met de beelden om je een idee te geven van wat we voor ogen hebben, en dan zal ik het uitleggen. Hier is de weergave van het interieur – merk op dat kleuren en afwerkingen nog niet nauwkeurig zijn, maar dit toont de ruimte:
Ik kan niet wachten tot de dag dat ik me klaarmaak voor het avondeten met de muziek harder, een glas wijn in de hand en de zeebries die door de open deuren naar binnen waait.
Hier zijn enkele van de belangrijkste elementen die we voor deze ruimte hebben uitgehouwen:
Muur van deuren die volledig opengaat
Ik denk dat elk huis één element zou moeten hebben dat een belangrijk statement maakt. Het is het ontwerpmoment dat, als gasten zich verder weinig herinneren, ze in ieder geval niet zullen vergeten het. In ons strandhuisproject is de 30 meter hoge muur van zakdeuren die rechtstreeks naar buiten openen zonder twijfel die verklaring. Aangezien een van de redenen waarom we ons aangetrokken voelen tot Zuid-Californië de mogelijkheid is om 12 maanden van het jaar buiten door te brengen, is een van onze topprioriteiten het creëren van een natuurlijke stroom tussen binnen en buiten. Al onze ramen en deuren komen uit Marvin, en ik ben erg enthousiast over de prachtige selecties met houten lijsten waar we mee gaan.
Bovendien stelt deze naadloze overgang ons in staat om van het overdekte terras een buiteneetkamer te maken die aanvoelt als onderdeel van de grote ruimte. Nee, het is geen conventionele benadering van een eetkamer, maar voor een gezin dat graag zoveel mogelijk maaltijden buiten eet, werkt het.
Extra groot kookeiland
Het brandpunt van de Great Room is een 13-voet keukeneiland dat in eerste instantie bijna aanvoelde te groot, maar bij nader onderzoek precies goed geschaald in samenhang met de grootte van deze kamer. Dit is een hardwerkend eiland dat zijn brood meer dan verdient – niet alleen zal het de centrale ontmoetingsplaats zijn voor keukenvoorbereiding en informeel dineren, maar het zal ook de kookplaat en de grote gootsteen huisvesten, plus tonnen opslag. De binnenkant van het eiland krijgt diepe lades waar we alles van borden en kommen tot bestek in opbergen. De naar buiten gerichte zijde heeft open planken voor kookboeken en display-objecten op de hoeken met ruimte voor barkrukken in het midden. Omdat de rest van de keuken minimale kasten heeft, vertrouwen we op dit eiland om een kavel.
FOTO: inspo kookeiland van onze thuistour met Brian en Jessie De Lowe
Open haard om de kamer te verankeren
Omdat we geen speciale “woonkamer” aan het huis toevoegen, hebben we het ene uiteinde van de grote kamer uitgehouwen als de ruimte waar we gezellig zullen zitten met een glas wijn en een goed boek. En er gaat niets boven een open haard om iedereen welkom te heten om hun voeten op te schoppen – plus het is een ontwerpelement dat een duidelijk onderscheid zal maken tussen het “kokende” deel van de kamer en het “ontspannende” deel van de kamer, ook al doen ze dat niet. worden gescheiden door een echte muur. We zijn van plan om voor het vuur een ronde tafel met lage stoelen te plaatsen, een uitnodigende plek voor een gezellig diner voor twee of een spelletjesavond met de kinderen.
Drankstation
Ik wilde de meer “lounge-achtige” kant van de grote kamer (bij de open haard) ontwerpen op een manier die samenvloeide met de keuken, maar niet het gevoel had dat je stil was in de keuken. Omdat we echter de meeste van onze bovenkasten hebben ingeruild voor een enorm keukenraam (meer daarover hieronder), hadden we alle extra opslagruimte nodig die we konden krijgen. Dus heb ik de muur die loodrecht op de open haard loopt aangewezen als bar en drankstation. Er passen praktische spullen in, zoals wijnopslag, koffiezetapparaat, mokken en glaswerk. En het zal ook meer designelementen bevatten, zoals onze vintage draaitafel en sculpturale objecten op de open planken, om te voorkomen dat het te veel aanvoelt als onderdeel van de keuken.
En last but not least… Ik heb eindelijk mijn grote keukenraam!
Zoals gezegd droom ik al lang van een statement keukenraam dat de ruimte overspoelt met zonneschijn. En niet alleen zal ons raam van 10 voet breed x 6 voet hoog veel natuurlijk licht binnenlaten, maar het is ook een volledig functionerende schuifregelaar die uitkomt op de achterpatio. Aan de buitenzijde komt een toonbank die perfect is voor het serveren van drankjes en het doorgeven van eten om op de grill te gooien.
Een ontwerpbeslissing waar ik nog steeds over nadenk, is welk type boom ik net buiten dit raam moet planten. Omdat het het visuele brandpunt van deze kamer is, is het net zo cruciaal voor de ontwerpelementen als elk ander kunstwerk in het interieur, dus ik benader het met hetzelfde niveau van bedachtzaamheid. Vanaf nu zijn mijn beste kanshebbers een knoestige, kronkelende sierolijfboom of een weelderige citrusboom – stel je voor dat je het raam kunt openen en een rijpe sinaasappel van de takken kunt plukken! Het is moeilijk om je iets dromerigers voor te stellen, maar ik zal je laten weten waar we eindigen.