Ik denk dat ik al mijn emotie eruit heb geperst in de afgelopen twee dagen in deze ruimte! Ik voel me vandaag lichter, dus er komt geen lange monoloog op je af; hoewel bedankt voor al je aanmoedigingen. Ik zou het niet moeten doen nodig hebben maar soms is het heel fijn om wat feedback te krijgen om je op de been te houden, weet je? *knuffel*
Schakel over, laten we praten over eten. Wat is het lastigste voor jou: ontbijt, lunch of diner? Voor mij heb ik het gevoel dat het lunch is. Het ontbijt is redelijk consistent, diners zijn gepland en voorbereid, maar lunches. Dang. Op een dag voelt het alsof ik net het ontbijt heb schoongemaakt; hoe bedoel je we moeten allemaal weer eten?! Maar de laatste tijd zitten we in een routine die voor iedereen voelt als een winnaar, dus ik ben verheugd om het met jullie te delen. Maar laten we beginnen met de ochtendmaaltijd…
Ontbijt de laatste tijd
Zoete Aardappel Hasj– Ik gebruik meestal overgebleven geroosterde zoete aardappelen, maar ontdekte onlangs dat als ik een rauwe zoete aardappel vrij klein snijd, deze in een beetje olijfolie bak, afdek en laat stomen en koken, deze zacht en gaar zal zijn in ongeveer 15 minuten minuten. Niet snel, maar niet verschrikkelijk. Voeg wat uien toe en een handvol groenten met een ei erop, en je hebt een van mijn favoriete ontbijten.
Toast Avocado Ei – Deze voelde meer als zomer. Toast, gepureerde avocado, gesneden tomaat (het zijn geen zomertomaten, maar Compari is altijd heel behoorlijk) en een gebakken ei.
Hartige ontbijtkom – Ik heb veel van mijn favoriete ontbijtkomcombinaties gedeeld in deze post, en de liefde is nog steeds groot. Geroosterde aardappelen, uien, spruitjes, boerenkool, eieren en avocado smaken altijd goed.
Lunch de laatste tijd
Soepen in deze tijd van het jaar zijn altijd fantastisch, maar weet je wat de lunchplek bij koud weer echt voor mij is geworden? Graan en groene kommen! Ik maak een batch van het willekeurige graan dat ik in de winkel pak (deze week was het Freekeh) en kook het in bottenbouillon, dan voeg ik een groente en een eiwit toe. Tijdens de lunch gooi ik alles in een kom en warm het op. Het is snel, vullend en smakelijk. Kijk eens!
Farro, boerenkool uit een potjeen rotisserie-kip.
Freekeh, babyspinazie en pittige Italiaanse kippenworst.
Freekeh, boerenkool, pulled chicken van die kippendijen met citroen en oregano die ik de avond ervoor voor het avondeten had gemaakt.
Diners de laatste tijd
Varkenshaasje gebraden met geroosterde kool en bloemkool, kraut en Annie’s mac ‘n cheese in een doos.
Citroen-dillezalm met geroosterde zoete aardappelen, gebakken kool en sperziebonen met knoflook.
Burger bowl met sla, tomaat, ui, jalapenos, geroosterde broccoli en kraut. Nooit. Krijgt. Oud.
Burrito-kommen met koriander-limoenrijst, zwarte bonen, kip, fajita-groenten en alle toppings.
Deze Griekse marinade zorgt voor zulke smaakvolle kip! Ik heb er een Griekse salade van gemaakt met sla en daarop Griekse salade, de kip, farro, tzatziki, hummus en pepperoncinis.
David’s Famous Chili zal de hele herfst en winter worden herhaald. Het is het beste.
Kippendijen met citroen en oregano – Dit is zo smaakvol en eigenlijk vrij eenvoudig. Ik heb de kip in de pan geschroeid voor kleur, maar daarna alles overgebracht naar een Pyrex om het te bakken. Goed gewerkt! Geserveerd met geroosterde zoete aardappelen, asperges en kool.
Immuniteitsverhogende gouden soep met een Wildgraan zuurdesembrood van rozemarijn-knoflook dat ik zelf moet leren maken omdat het zo lekker was!
Mama’s spaghetti en vleessaus, want elke keer als ik “gehaktballen” op mijn maaltijdplan schrijf, zeg ik uiteindelijk tegen mezelf: waarom tijd verspillen aan het maken van gehaktballen als iedereen toch mama’s vleessaus wil?
En pizza. Want altijd pizza want broodmachine pizzadeeg is het makkelijkst en dus ook het lekkerst.
Klaar is kees! Vertel me, het beste wat je de laatste tijd hebt gegeten is… ??